Contacte

Per telèfon:
Crida'ns al 961 820 000.
Fax: 961 820 001.

Per correu electrònic:
Ompli el següent formulari i envia'ns la teua consulta.

Adreça:
Parque Tecnológico
C/ Albert Einstein, 1
46980 Paterna · Valencia

Com arrivar
Nom*
Cognoms*
Email*
Telèfon*
Assumpte*
Missatge*
<span>Espa&#241;ol</span><span>English</span><span>Valenci&#224;</span><span>中文</span>
CONTACTE
IniciProjectes de difusió obertaImpacte ambiental del transport de paper per a reciclar a Xina
estudiochina
Impacte ambiental del transport de paper per a reciclar a Xina

Impacte ambiental del transport de paper per a reciclar a Xina

La creixent escassetat escassetat de determinades matèries primeres, fa que els residus es convertisquen cada dia en una gran oportunitat. Si s'analitza la contribució de cada una de les etapes considerades en el balanç ambiental global dels processos de gestió de residus i, en concret, del reciclatge, les operacions de transport contribuïxen significativament en l'impacte ambiental dels processos. D'ací que s'estiguen fomentant els mercats del reciclatge a nivell local, evitant les sobrecàrregues ambientals derivades
Origen de fons:
区域性
Àmbits d'aplicació: Residus, energia i aigua
Línies de recerca: Sostenibilitat
Estos aspectes són considerats en l'última Directiva de Residus (Directiva 2008/98/CE del Parlament Europeu i del Consell) . Dita directiva ha sigut recentment transposició a la legislació nacional en la Llei 22/2011, de 28 de juliol de residus i sòls contaminats en la que en l'article 16.3 establix que 'las administracions públiques podran articular amb caràcter temporal, mecanismes que prioritzen el seu reciclatge dins de la Unió Europea, quan estiga justificat per raons medioambientales'. No obstant això, fins ara no hi havia suficients estudis que analitzaren en profunditat l'impacte ambiental que suposen les operacions de transport de residus a països llunyans. En este treball s'ha abordat, sobre un cas concret, la dit anàlisi.

OBJECTIU
L'objectiu principal del projecte s'ha centrat a analitzar profundament, a través d'un cas concret, l'impacte ambiental que suposen les operacions de transport de residus a països llunyans

El cas seleccionat com un dels més representatius ha sigut el del transport de paper per a reciclar des d'Espanya a Xina. En concret, s'han analitzat les etapes de: Transport marítim des del port d'origen a Espanya fins al port de destí a Xina. Transport terrestre des del port de destí a Xina fins a la indústria paperera Xina.

RESULTATS
Els resultats obtinguts en l'estudi aporten una justificació ambiental per al desenrotllament de mecanismes normatius que prioritzen el reciclatge de paper i cartó dins de la Unió Europea, tal com s'enuncia en l'article 16.3 de la Llei 22/2011 de residus i sòls contaminats. Les entitats contractants (públiques i privades) de la gestió dels residus de paper i cartó així com els gestors d'estos residus poden reduir el seu impacte ambiental al prioritzar el reciclatge en proximitat

A continuació es poden consultar alguns dels resultats de l'estudi, del que es pot descarregar el seu Resum Executiu o l'Estudi Complet.

El transport de paper per a reciclar des d'Espanya a Xina dut a terme en 2010 ha suposat l'equivalent a les emissions de CO2-eq generades per:
  • La il·luminació de 190.000 llars durant un any. 
  • L'enllumenat públic d'una ciutat com València durant més de 3 anys. 
  • El consum energètic de més d'un milió d'ordinadors d'oficina. 
Les emissions de CO2-eq generades en el transport d'un enviament habitual de 25 tones de paper per a reciclar (1 contenidor) des d'Espanya a Xina equivalen a viatjar 320 vegades des de Madrid a Barcelona amb autobús, o viatjar 10 vegades amb avió des de Madrid a Londres.

Punxe ací per a més informació
Financiació:
Impiva-FSEV

Impiva-FSEV